Ervaringen van Deelnemers

Nancy Roelfsma
opleiding sep-nov 2023

Soms weet je het gewoon: “Dit wil ik”

Soms weet je het gewoon “dit wil ik”. Dat had ik toen ik de opleiding tot Effortless Coach via LinkedIn tegenkwam. Mijn gesprek met Helma droeg hier verder aan bij. Het paste precies! 

Iedere week dat ik naar Soest reed, voor onze lesdag. Was ik dankbaar. Weer een stukje dichterbij mijn doel om als coach aan het werk te gaan. Ik leerde om mijn lichaam als raadgever te gebruiken. Uit mijn hoofd te komen en te voelen wat ik wil of nodig heb. Ik leerde nog meer te vertrouwen op het universum, het veld. 

Alles is er in overvloed en alles is mogelijk wanneer je je in de staat van Groei bevindt. Ik werd geraakt door het 4e beginsel. Je eigen unieke bijdrage. “De beste toegevoegde waarde die je kunt bieden aan het leven, is om jouw unieke persoonlijkheid zo volledig mogelijk tot uitdrukking te brengen.” 

Ik voelde het zo hard binnenkomen, als de waarheid die ik niet alleen moest horen. Maar moest voelen, ervaren, beleven. Het voelde direct zo waar en bevrijdend. Afschudden van het juk van verwachtingen van anderen, afschudden van wat ik dacht dat moest, afschudden van wat ik dacht hoe ik me moest profileren, afschudden van de angst voor afwijzing, afschudden van de angst om niet genoeg te zijn.  

Omarmen van wie ik ben en wat ik het beste kan. Nog bewuster worden van mijn talenten, mijn passie, mijn levenskracht. ‘Ik ben’ en dat is genoeg. Dat is alles dat nodig is!

Sinds het afronden van de opleiding heb ik al mooie stappen mogen maken in professionele zin. Bij mijn werkgever krijg ik de kansen om mijn coaching in te zetten in verschillende settings. 

Ondertussen is mijn coachinsgpraktijk geen droom meer, maar werkelijkheid geworden. Welkom bij Choose to Choose Coaching! Bewandel samen met mij de moeiteloze weg. En kies voor een leven waarin jij de regie hebt in elke situatie. Kies voor persoonlijke ontplooiing en groei. Kies voor de beste versie van jezelf en je beste leven!

Bedankt Helma en Katharina voor jullie begeleiding op mijn pad, jullie support en liefde. 

***

Carine van der Velden
opleiding sep-nov 2023

"Mijn Effortless Coaching reis."

Ergens eind augustus 2023 was ik mijn LinkedIn profiel aan het bijwerken toen plots de advertentie van Effortless Coaching tevoorschijn kwam!

Niets gebeurt voor niets, dat is altijd al mijn levensmotto geweest. In de zomer van 2023 had ikvaker uitgesproken dat ik graag mijn coaching skills verder wilde ontwikkelen. En zo geschiedde…

Met belangstelling de website van Effortless Coaching doorgelezen en 2 uur later aangemeld. Ja zo snel kan het gaan… een heel goed besluit, grote dankbaarheid.

Na 30 jaar in allerlei leidinggevende functies te hebben gewerkt, heb ik begin 2023 besloten daarmee te stoppen en alleen nog werk te doen wat voor mij energie gevend en belangrijk is.

Mijn passie leven betekent voor mij: jong volwassenen tijdens hun eerste en tweede loopbaan begeleiden. Ook (startende) leidinggevenden behoren tot mijn doelgroep. 

In september begon ‘mijn effortless coaching reis’. Tijdens de weken die volgden, onderging ik zelf een heuse transformatie. Samen met 10 andere deelnemers, stapte ik in een wereld waarvan ik niet wist dat deze bestond, het was zoveel meer dan ik vooraf had kunnen bedenken.

Met alle Effortless Coachtechnieken liet ik mijzelf meenemen in de stroom van de prachtige coach opleiding. Ik heb het als 1 grote levensles ervaren.

Elke week keek ik uit naar de woensdag, nieuwsgierig naar wat komen zou. Samen met een fantastische groep lieve medecursisten, vond ik het spannend, intensief en confronterend, ik voelde tijdens de oefeningen ook mijn eigen pijn en emoties. Het was niet altijd even comfortabel, maar ik kreeg daar prachtige inzichten voor terug. 

Deze coachopleiding heeft mij echt rust gebracht, oud zeer is aangepakt, ruimte voor een nieuwe toekomst is gecreëerd.

Inmiddels ben ik gestart met mijn coaching praktijk aan huis; Via Focus, Coaching en Professial Organizing  Nog bezig met de website, inschrijving KvK etc. maar zoals Gerard in zijn opleidingsboek adviseerde; ‘gewoon beginnen’!

Zijn adviezen en nalatenschap zijn van grote betekenis en van grote waarde voor de coaches die zijn werk in de praktijk brengen.  Helaas mocht ik hem niet meer persoonlijk ontmoeten, maar zijn levenswerk is voor mij life changing.

Tot slot wil ik graag Helma en Katharina hartelijk bedanken voor alle professionele begeleiding, adviezen, wijze en fijne lessen!

En Lian, hartelijk dank voor al je support op de achtergrond, zonder jou geen Effortless coach opleiding!

***

Carenia Akkermans
opleiding mrt-jun 2023 OL

"De training was voor mij een fijne ervaring en heeft mij zowel als persoon, maar zeker ook als coach verrijkt."

Totdat ik begon aan de (online) opleiding Effortless Coaching, coachte ik uitsluitend op het mentale vlak. Ik heb dat zo geleerd in mijn studie Klinische Psychologie en andere coachopleidingen. 

Ik was steeds bezig met het verder perfectioneren van de coachingsvaardigheden die hier bij horen. Maar soms voelde ik dat er iets ontbrak: de 'mentale aanpak' leek soms niet voldoende en ik was voor mijn gevoel te hard 'aan het werk'. Vooral in sessies met groepen. 

Via LinkedIn stuitte ik per toeval op deze opleiding. Ik had net een vermoeiende teamsessie achter de rug en mijn oog bleef hangen op het woord 'effortless'. 

Ik las verder en raakte nog meer geïnteresseerd toen ik las over de 'holistische aanpak' bij deze manier van coaching. Nog diezelfde avond heb ik mijzelf ingeschreven.

Na de eerste trainingsdag ben ik begonnen met de ademhalingsoefeningen. Deze oefeningen maakten dat ik me meer ontspannen en sterker voelde, zowel voor als na teamsessies. 

Omdat het bij mij positief werkte ben ik het ook anderen gaan adviseren. Ook zij gaven aan dat ze er veel baat bij hadden. Voor mij was dit de eerste kennismaking met de fysieke aanpak bij het coachen. En dit was nog maar het eerste deel van de opleiding.

Wat ik sterk vind aan de training is dat je de praktijkoefeningen niet alleen uitvoert als coach, maar ook als coachee. Op die manier heb ik in drie maanden training veel nieuwe kennis opgedaan, nieuwe technieken geleerd en waardevolle inzichten verkregen.  Zo heb ik geleerd dat ik een sterke intuïtie heb, waar ik nu meer op durf te vertrouwen en daardoor meer benut. 

De training was voor mij een fijne ervaring en heeft mij zowel als persoon, maar zeker ook als coach verrijkt. Natuurlijk is mijn leven is nog niet altijd effortless, maar ik weet nu wel beter aan welke knoppen ik kan draaien en ik voel me veel vrijer om te zijn wie ik ben en dat maakt me een nog betere coach!


Carenia Akkermans

www.TalentImpact.nl

info@talentimpact.nl

06-83167911

***

Lana van Oostwaard
opleiding apr-jul 2023

"Effortless is life changing geweest voor mij en hopelijk nog voor velen na mij!"

Er is een leven voor en een leven na Effortless coaching zei mijn medestudent eens tegen mij. Ik sluit me hier volledig bij aan als ik zie hoe ik als persoon tot bloei ben gekomen met alle liefde en lessen uit de opleiding. 

Het is geen opleiding waarbij je je kennis uitbreid, het is een cursus die je hele leven omvat en je een new way of life aanreikt. Na de cursus leef je een leven vanuit flow en sta je diep in verbinding met je eigen essentie. 

Extra bijkomend voordeel is dat je er een complete familie bij krijgt, dat was in ieder geval bij mij zo. Een schittering in de timeline van mijn leven. 

***

Stephanie Ravenschlag
opleiding apr-jul 2023

"De opleiding Effortless Coaching is voor mij als thuiskomen"

De opleiding sluit naadloos aan bij mijn beeld van hoe het leven werkt.

Het mooie is dat we tools aangereikt hebben gekregen om onszelf en nu ook anderen, te helpen dit leven dan ook zo te leven. 


Geen 'struggle for life' maar meebewegen met de golven van het leven en toch koers weten te houden.

Het waren   drie mooie maanden met veel verbondenheid met de cursisten en met de begeleiders. Het was een prachtige ontmoeting met gelijkgestemden.


Voor mij persoonlijk heeft het gezorgd voor een opening naar een nieuw leven, waarin ik als Effortless Coach mijn weg heb gevonden. 


***

Ingrid van de Boel
opleiding apr-jul 2023

"Jezelf zijn, authentiek en happy! 

Wat een mooie reis!"

Tijdens deze opleiding werd mijn missie: van hard werken in het systeem naar moeiteloos leven in flow en helemaal mezelf zijn, authentiek en happy!


Ik heb al veel opleidingen gedaan en deze staat met stip op nummer 1. Een aanrader voor iedereen met een open mind en hart, die begaan is met anderen, verder kijkt en voelt dan 1+1=2 en toe is aan focus op zijn i.p.v. doen. 


Het programma zit perfect in elkaar en de begeleiding is top. We vormden een fantastische groep diverse mensen bij elkaar waarbij vanaf de eerste dag een verbinding ontstond op een diepere laag dan in het dagelijkse (werk)leven waarbij prestatie en ego centraal staat. 


Er is balans in de heerlijke theorie en speelse praktijk in het hier en nu, in de coach- en clientrol, in lachen en huilen. De beste methodieken worden aangereikt in combinatie met de intuïtie in the presence en dat maakt deze opleiding uniek in zijn soort en een cadeau uit het universum. 


Prachtig om te ervaren dat alle herinneringen en emoties in je lijf zijn opgeslagen en met een moeiteloze aanpak naar boven komen en jou loslaten. Het heeft me gegrepen en ik breng deze vonk graag over aan anderen!


***

Catherine Apotheker
opleiding sep-dec 2022

"Ik weet en voel nu, dat de enige echte vrijheid . . . in jezelf besloten ligt."

Een half leven heb ik gezocht naar vrijheid. Het beklimmen van de carrièreladder voorzag in financiële vrijheid, een echtscheiding en opgroeien met een jong kind in het idee dat ik niemand nodig had. Het knaagde af en toe, maar die spaarzame momenten van inzicht dat er meer moest zijn verdwenen ook in een mum door een sterke geest. Ik hoorde mezelf soms verhalen vertellen die ik zelf geloofde, en toch was er die stem . . 

Onverwachte situaties konden de relatieve rust per direct compleet verstoren, altijd een waakzame stand, het gevoel alert te moeten zijn. Daarnaast creëerde een sluimerend gevoel van eenzaamheid en de sterke overtuiging uiteindelijk alleen te zijn een steeds grotere wig tussen het plaatje aan de buitenkant en mijn innerlijke belevingswereld. Afgescheidenheid versluierd onder een laag van onkwetsbaarheid, sterk en onafhankelijk zijn.

Op het juiste moment kwam de Effortless Coach Opleiding op mijn pad. En zoals je soms dingen weet zonder dat je uit kunt leggen waarom wist ik dat deze leergang de sleutel naar een nieuw leven was. In dat moment besloot ik het bekende analyseren en afwegen te stoppen en me over te geven aan de ontdekkingsreis. 

Vanaf de allereerste dag wist ik dat het elke investering tiendubbel waard was en ik kan het eenieder die het aandurft niet alleen zijn eigen belevingswereld te transformeren, maar die ook anderen wil helpen hetzelfde te bereiken zonder enige kanttekening aanbevelen. Mijn eigen reservering zat in het onbekende, vermomd onder de gedachte of het niet te zweverig zou zijn. Heb jij deze gedachte ook, dan hoop ik dat je de nieuwsgierigheid laat winnen, want zweverig is het allerminst en gestoeld op weliswaar nieuwe, maar wel degelijk wetenschappelijke inzichten. 

Een intense reis vol ontdekkingen, vertrouwen, onderzoeken en loslaten van belemmerende overtuigingen en onbewust sturende emoties volgde. En het voor mij alles veranderende inzicht dat je lijden uiteindelijk door jezelf wordt gecreëerd. En het mooiste is, om duurzaam te veranderen hoeft niemand om je heen en geen enkele omstandigheid te veranderen, alleen datgene waarover je daadwerkelijk controle hebt; jezelf. De tweede helft van mijn leven zal echt in vrijheid zijn, want ik weet en voel nu, dat de enige echte vrijheid de vrijheid is die in jezelf besloten ligt. 

Catherine, December 2022

* * *

Karin Berenschot
opleiding mrt-jun 2022 Online

"‘Inspiratie is moeiteloze motivatie'
is mijn lijfspreuk geworden."

In september 2021 ben ik gestart met de opleiding Energetisch Transformatie Therapeut. Wat ik daarin nog miste was de verdieping, misschien soms zelfs wel de wetenschap en verder zoekend kwam ik uit bij de Effortless Coach Opleiding. Een schot in de roos. 

Ik ontdekte tijdens de opleiding dat ik echte groei en ontwikkeling het mooiste vind in het leven. Vanuit mijn rol als trainer, coach en docent in het bedrijfsleven en in het onderwijs probeer ik al vijfentwintig jaar steeds een ieder tot volle bloei te laten komen. En dat was soms lastig. Ik kwam zowel bij mijzelf als bij de ander blokkades tegen, maar nu, in het Effortless Coaching programma, durfde ik vanuit mijn ‘’eigen ik’ niet alleen verder te kijken dan het veilige spectrum, maar kon ik het ook duiden.

Ik kan dankzij Effortless Coaching bij wijze van spreken nu het rendement ook verklaren en de blokkades beter duiden. Ook kon ik zelf oude overtuigingen overboord gooien. Overtuigingen die ontstaan waren uit perceptie en die een beperkende rol speelden in het functioneren van mijzelf. Via de hartcoherentie vond ik een bepaalde rust en de vijf groeibeginselen gaven en geven mij een soort oervertrouwen.

Via de toegepaste quantum fysische uitgangspunten, via Wallace Wattles, Candace Pert, Bruce Lipton, Byron Katie en vele anderen waarvan de onderzoeken en kennis verweven zijn in de Effortless Coaching aanpak, via de kennis en kunde van Gerard durf ik nu de stap te zetten om mijn bedrijf ‘Inspirée’ te koppelen aan het bedrijfsleven. Om nu ook bij medewerkers en organisaties te werken aan die beperkende overtuigingen die commerciële, communicatie- en managementvaardigheden en veranderingsprocessen in de weg kunnen staan. Hier liggen uitdagingen voor positieve gedragsveranderingen in het onderwijs en in het bedrijfsleven voor mij.

Vanuit meer zelfvertrouwen durf ik nu dus mijn eigen bedrijf Inspirée echt vorm te geven. Training en coaching die naast persoonlijke ontwikkeling ook gekoppeld kan worden aan bedrijfsdoelstellingen en persoonlijke doelstellingen. Die weer voor een optimalisatie in de bedrijfsvoering kunnen zorgen; voor duurzame inzetbaarheid, voor werkgeluk, voor talentontwikkeling, voor een moeiteloos leven of een moeiteloos gesprek, voor geluk in het hart! Leven in plaats van overleven.

Ik raad een ieder Effortless Coaching aan.

Bedankt!

Karin Berenschot

Karinberenschot@inspiree.nl

www.inspiree.nl

06- 17078959

* * *

Sija de Jong

opleiding jan-mrt 2022

“ Het is heel fijn om zo mijn intuïtie te kunnen inzetten. Dat gaat voor mij echt moeiteloos”

Via Google kwam ik op de website van Effortless Coaching.  Ik was gefascineerd door de verschillende invalshoeken waarmee Effortless Coaching werkt. Ik kende nog niemand die deze opleiding had gedaan, maar het voelde meteen als thuiskomen.  Na een kennismakingsgesprek met docente Katharina kon ik eigenlijk niet meer wachten om te gaan beginnen. 

Omdat het nog midden in de Corona-tijd was, konden we niet live bij elkaar komen. Dit was eerst teleurstellend maar na dag 1 vond ik het al geen probleem meer. De aandacht voor elkaar voelde je ook heel goed online.  We waren in onze lichting met een groep van 12 cursisten. In een mum van tijd, zelfs dus online, creëerden we een enorme band met elkaar. 

Elke week keek ik weer uit naar onze gezamenlijke dag. Na 7 weken hebben we een keer thuis bij iemand afgesproken. Het was alsof we elkaar al jaren kenden. De driedaagse van de opleiding hebben we wel live kunnen doen op een mooie locatie in Neede. 

Effortless Coaching heeft me veel gebracht 

Ten eerste de kracht van bewust ademen. Sinds dag 1 volg ik de bodymind ademhalingsoefening, zowel in de ochtend als in de avond. Het brengt mijn lichaam in rust en zorgt voor een fijne afwikkeling van zowel positieve als negatieve ervaringen. 

Ten tweede het inzicht dat ons lichaam onze onderbewuste geest is. Al onze ervaringen en emoties worden in ons lichaam opgeslagen. Door te voelen in je lichaam kan je ervaringen weer herbeleven. Onbewuste angsten en verdriet kan je hiermee ook naar boven halen en herprogrammeren. Omdat 95% van ons leven zich in ons onderbewuste afspeelt, is het zeer interessant om deze ontdekkingstocht aan te gaan. 

En ten derde de verbondenheid en de  tijdloosheid die ik ervaar als ik een client coach. Door er gewoon te zijn.  Het is heel fijn om zo mijn intuïtie te kunnen inzetten. Dat gaat voor mij echt moeiteloos. 

Samen met andere coaches van onze lichting vormen we nu de Neede Groep. De naam hebben we gebaseerd op de plaats waar we de driedaagse hebben gevolgd. Dat waren zulke mooie dagen. En we willen graag anderen inspireren vanuit onze gezamenlijkheid. 

Wij verzorgen workshops en trainingen over moeiteloos werken en leven bij organisaties. Onze visie is dat we een wereld creëren waarin iedereen moeiteloos leeft.

* * *

Vera IJlst

opleiding sep-dec 2021 OL

Mijn insteek was vooral persoonlijke ontwikkeling en de start maken om voor mijzelf te beginnen

Vorig jaar kwam de Effortless Coach Opleiding op mijn pad tijdens het zoeken naar een andere baan of een nieuwe start. Ik voelde mij niet op mijn plek en wilde zo graag 'meer eruit halen'.  Na een gesprek met Gerard wist ik direct dat dit precies was waarnaar ik zocht. 

Mijn insteek was vooral persoonlijke ontwikkeling en om de start te maken om voor mijzelf te beginnen. Ik had mij opgegeven voor de online opleiding omdat mij dit aansprak en logistiek heel handig zou zijn. 

Het hele traject heeft voor mij nieuw leven betekend, letterlijk en figuurlijk. Tijdens de opleiding was ik zwanger van mijn eerste kindje en daarnaast heeft het mijn hele kijk op het leven veranderd en zeker versterkt.

Gerard heeft ons meegenomen op een avontuur met zijn kennis, wijsheden en praktische opdrachten. Hij heeft ons begeleid en laten zien waar het nu daadwerkelijk om draait, het moeiteloos leven. 

Achteraf gezien was de online opleiding perfect. Ik had er al veel vertrouwen in maar nu heb ik gezien en ervaren dat al snel de schermen wegvallen en geen ruis meer vormen. De mooiste connecties en processen vinden er plaats, bij jezelf en ook bij de anderen. Online blijkt absoluut geen belemmering te zijn, maar een verrijking van deze tegenwoordige tijd. Prachtig om mee te maken dat we op deze manier toch verbonden raken.

Ik ben ontzettend dankbaar voor het vormen van connecties met collega's van de Effortless Coach Opleiding. Het is fantastisch om elkaar nog steeds te ontmoeten en er voor elkaar te zijn. 

Effortless Coaching heeft mij zoveel gebracht en zoveel energie in mij wakker gemaakt! Ik wil dit delen met iedereen die hiervoor openstaat en mensen die opzoek zijn naar 'meer' begeleiden op hun eigen avontuur. 

* * *

Wessel Migchels

opleiding sep-dec 2021 OL

Online, van een domper naar een voordeel

Ik heb me ingeschreven voor de Effortless Coach Opleiding en keek er erg naar uit, ik had er zo’n zin in! Ik kreeg een telefoontje dat hij online zou plaats vinden en dat was een enorme domper voor me.

Ik was niet goed thuis met computers en ik ben een echt mensen mens. Ik wilde het graag samen en met elkaar beleven en niet van achter een scherm. Ik had er helemaal niks mee en baalde ontzettend. Uiteindelijk na lang twijfelen en de grootste reden,  omdat ik heel graag aan de opleiding wilde beginnen, heb ik besloten toch online te starten en te ervaren hoe het voor me zou zijn.

De eerste opleidingsdag was wat onwennig,  je moet even wennen aan de computer en je leert veel nieuwe mensen kennen. De tweede opleidingsdag was al vertrouwd en voelde wel oké,  ik ervaarde eigenlijk geen afstand met mede studenten en het samenwerken ging prima. De verdere opleidingsdagen had ik niet meer in de gaten dat we online waren. Ik begon juist de voordelen te zien, geen reistijd en in je eigen veilige bubbel.

We hebben met ons clubje een fijne band opgebouwd en spreken nog steeds maandelijks “online” met elkaar af. We oefenen regelmatig met elkaar, wat erg belangrijk is en blijft. We kunnen elkaar blijven coachen op afstand waar we ook zijn of wonen. Dat is bijzonder en fijn. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb en mijn weerstand tegen online is afgebrokkeld. Je kunt nu met de mensen samenwerken die bij je passen al is het aan de andere kant van de wereld!

De Effortless Coach Opleiding heeft me enorm geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Het was een feest van herkenning en direct toepasbaar zowel op mezelf als in de praktijk bij het begeleiden van cliënten. Ik ben er tijdens de opleiding achter gekomen dat dit is zoals ik wil leven, moeiteloos zonder enige belemmering, zonder oordeel, problemen die zich voordoen aan te gaan en bij jezelf zoeken. Ik ben blij en trots dat ik deze opleiding succesvol heb afgerond en het allerleukste werk van de wereld mag doen.

* * *

Romana Molanus

opleiding mrt - juni 2021 OL

"De online versie was voor mij een meerwaarde i.v.m. de grote flexibiliteit"

Diverse malen kwam ik de advertentie voor de Effortless Coach Opleiding tegen en iedere keer sprak de inhoud me aan. Hoe mooi dat er inmiddels ook een online versie bleek te zijn, gegeven door Gerard Meerstadt zelf! 

Vanwege een laag energieniveau en snelle overprikkeling was een online opleiding ideaal voor mij: geen reistijd, beperkte groep, 1-op-1 sessies met studiegenoten, in de pauzes mijn rust kunnen pakken en de vrijheid om lesdagen eerder af te ronden en oefeningen op een andere dag uit te voeren als dat beter uitkwam. 

Online doet niets af aan de diepgang van de sessies. Er was niets te merken van de fysieke afstand. Het maken en behouden van de connectie ging als vanzelf.

Ik heb de opleiding als zeer verrijkend ervaren en het Effortless Coaching model past helemaal bij mijn intuïtieve manier van coachen. De online versie was voor mij een meerwaarde i.v.m. de grote flexibiliteit. De inhoud van de opleiding vond ik heel interessant en een mooie aanvulling op reeds opgedane kennis. 

We hebben een super leuke groep die ondanks de fysieke afstand al op dag 1 vertrouwd aanvoelde. Gerard heeft heel bevlogen en enthousiast zijn kennis aan ons overgedragen. Kortom: ik ben heel blij dat ik heb mogen deelnemen, kan het zeker aanraden en kijk er naar uit om het geleerde in praktijk te brengen.

* * *

Els Droogers

opleiding jan - mrt 2021

"Een onvergetelijke ervaring!" 

De beslissing om mij aan te melden voor de opleiding was snel gemaakt. Binnen een paar minuten viel alles op zijn plaats.

Coachen deed ik tenslotte al in mijn werk in de uitvaartzorg en ik wilde vooral meer leren en 'gelijkgestemden' vinden. Althans, ik dacht daar voor te komen.

Woorden als 'het nieuwe mensbeeld', inzichten vanuit de nieuwe wetenschap en al de boeken die ik al had gelezen, maakte mij zo nieuwsgierig dat ik niet kon wachten tot we zouden beginnen.

Vanaf de eerste dag heb ik mij volledig mee laten nemen in het traject en informatie opgezogen als een spons. En ik was niet de enige. Wat een enthousiasme en verbinding met elkaar heb ik ervaren.

"Onze Bubbel" noemden we het. Een hechte groep mensen met de intentie er te zijn voor elkaar. De Effortless coach opleiding biedt een verscheidenheid aan interventie-methodes, zodat je aan het eind van de opleiding  goed beslagen ten ijs komt.

Het was niet alleen het leren toepassen van deze methodes, maar vooral er doorheen gaan als cliënt, waar ik het meeste van geleerd heb. Wat een prachtige, soms ook verdrietige verhalen en ervaringen hebben we gedeeld met elkaar en wat hebben we een mooie tools gekregen om elkaar daarin verder te helpen. De coaches Helma en Katharina die ons liefdevol wegwijs maakten door het woud van emoties waar we soms in terecht kwamen. Wat hebben we hard gewerkt en wat hebben we een stappen gemaakt.

Een onvergetelijke ervaring was het! De Bubbel van onze groep mis ik, maar er is iets moois voor teruggekomen. Inmiddels is mijn eigen praktijk (naast mijn werk in de uitvaartzorg) een feit hoewel dat niet eens de opzet was, maar ik kan niet anders dan het uitdragen.

Ik wens alle nieuwe deelnemers dezelfde prachtige ervaring toe. Volg je hart en ga er voor! En bovenal, geniet ervan!

* * *

Saskia Sieverink

opleiding sep - dec 2020

"Ik heb meer gevonden dan wat ik zocht"

Toen ik de Effortless Coach Opleiding tegenkwam, wist ik dat het mij iets zou brengen wat ik nog zocht; ook al wist ik niet precies wat ik zocht. Het is voor mij de mooie rode heerlijke kers op de taart geweest in een periode van twee jaar waarin ik veel geïnvesteerd heb in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. 

Daar waar ik in voorgaande opleidingen nog in gevecht was met de 80/20 regel (80% moeite doen, 20% resultaat) is die regel meer dan succesvol omgedraaid in deze opleiding.  

Ik heb ervoor gekozen om hoofd voorover, met enigszins hoogtevrees, van de hoge duikplank te springen en vol te gaan voor wat er in mij te halen viel.  Ik heb meer gevonden dan wat ik zocht. Sommige dingen zijn onbetaalbaar. 

Ik ben ontzettend dankbaar dat ik Effortless Coach ben. Gewoon door te zijn, te ontdekken en te leren. Moeiteloos. Niks meer,  niks minder. 

Saskia Sieverink
De Goednieuwsfabriek
Effortless Coaching & Training
www.goednieuwsfabriek.nl  

* * *

Yvette Stemerding

opleiding apr - jun 2019

"Het heeft mij alles gebracht wat ik gehoopt had"

Mijn Effortless avontuur begon begin 2019 met een zeer interessant gesprek met Gerard. Ik had de opleiding voorbij zien komen en heel intuïtief gereageerd dat ik interesse had en graag een ontdekkingssessie met Gerard wilde. 

Ik had toen al een aantal jaar een eigen coachpraktijk en coachte mensen die overprikkeld zijn of een burn out hebben. Steeds vaker zag ik dat “oude pijn” het herstel belemmerde en dat praten alleen niet voldoende was. 

Mijn doel voor de opleiding was dan ook mijzelf verrijken en meer tools en ervaring opbouwen in het oplossen van oude pijn/emoties en trauma’s. De klik met Gerard en zijn visie was er gelijk en in april ben ik de opleiding ingegaan. 

Het sprak mij ook aan dat het een kort en intensief traject is. En intensief was het! En leerzaam en verrijkend en verdiepend! Het heeft mij alles gebracht wat ik gehoopt had! De enorme kennis die Gerard heeft van de nieuwe biologie en wetenschap; heel inspirerend! 

De ervaring en coaching skills van Jacqueline, Helma en Katharina zijn geweldig en ik heb veel van ze geleerd! Alles is aanwezig om optimaal te leren en ontwikkelen, zowel over je eigen natuur als wel over je vaardigheden en passie als coach. 

Je haalt er natuurlijk wel uit wat je er zelf instopt! En ik heb mijzelf er wel helemaal “ingestort”. Dat betekent dat ik echt de tijd heb genomen voor de oefeningen, het huiswerk, de literatuur en ook letterlijk open de interventie technieken heb ondergaan. 

Ik dacht dat ik mijzelf al heel goed kende en toch heb ik weer meer bijgeleerd over mijzelf. De groep medecoaches was geweldig leuk en we noemden onze lesdag al snel “ Magic Wednesday”. Het collectieve leren (met en van elkaar) spreekt mij aan in deze opleiding, de warme band die we opgebouwd hebben met elkaar maakt dat we nog steeds contact hebben. 

Eerst vond ik de groep van 24 mensen best groot, maar je werkt in kleine groepjes en steeds met andere mensen, wat het qua coachen interessant maakt. Het meest bijzonder vond ik dat we elke ochtend starten met de vraag; “Hoe gaat het met je? Hoe voel je je nu?”. Hoe je vanuit awareness kan luisteren en ook dat je echt je eigen moment pakt om je verhaal te vertellen.

Ik kan deze opleiding iedereen aanraden; of je onervaren bent en coach wilt worden of 20 jaar ervaring hebt. Naast dat ik zelf coach, bemiddel ik ook coaches en ik zie heel veel verschillende coaches voorbijkomen. De kwaliteit van een coach is niet af te meten aan een opleiding of studie. 

Ik heb coaches leren kennen tijdens deze opleiding die nog nooit iemand gecoacht hadden en die het in zich hadden om direct naar de kern te gaan bij hun cliënt. Coach zijn is een roeping, dat ben je of dat ben je niet en deze opleiding biedt je alles om jouw roeping vorm te geven.

En hoe voel ik me nu? 

Opgeruimd, helder, vrij, sprankelend en nog makkelijker in verbinding met anderen.

Yvette Stemerding
GetYourselfTogether

getyourselftogether.nl

* * *

Jennifer Seldenrijk

opleiding apr - jun 2017

Een reis met de TGV

De Effortless Coach Opleiding was voor mij als een reis met de TGV. Op het ene moment sta je nog op het perron in Utrecht en binnen no time sta je in Parijs 😊 Vooraf dacht ik dat die trein nog wel een keertje zou stoppen om de benen te strekken maar no no . . . hij blijft rijden.

Zeker in het begin voelde dat overweldigend en merkte ik meteen de impact op mijn leven. Het stopte dus niet bij de opleidingsdag zelf, maar de dagen erna is het er ook. Sowieso de stof die besproken is en die ik fanatiek met mensen op het werk wilde delen en er over praatte maar ook de oefeningen, persoonlijke gesprekken met mede-cursisten maakten indruk op me. Tenslotte brengt de ‘TGV’ die Effortless Coaching heet je weer een stapje verder in je eigen proces.

Je komt op plekken die je misschien nog niet kende, of wel kende maar er liever niet meer kwam. Opeens gaan alle lichten weer aan en kijk je ernaar. Ongeveer halverwege de opleiding heb ik even gedacht ‘o nee.. ik kan dit niet, ik wil dit niet, ik moet stoppen’ maar door de steun van alle lieve mensen heb ik toch volgehouden en daar ben ik enorm blij mee.

Ik ben in korte tijd een behoorlijk stuk verder gereisd en na de laatste opleidingsdag had ik gewoon het gevoel van ‘ja, ik kan dit, ik ga dit doen – dit is waar ik goed in ben’. Met vertrouwen zie ik mijn toekomst als Effortless Coach tegemoet. Fijn om me onderdeel te voelen van deze community!

* * *

Renalda Ufkes
opleiding apr-jul 2023

"Van bakens zoeken buiten mijzelf naar een baken vinden in mijzelf."

Nog vol verwondering kijk ik terug op de opleiding Effortless Coaching. Wat een wonderbaarlijke reis heb ik die drie maanden mogen maken. Van bakens zoeken buiten mijzelf naar een baken vinden in mijzelf.

In 2019 luidde een fietsongeluk een abrupt einde in van een lange, uitputtende rit in de ‘malle molen’. Ik wist al zoveel langer dat ik zo niet door kon. Maar hoe dan wel? Ik had geen idee. 

Al die tijd vocht ik mij door het leven, zoekende naar een vorm van zijn die mij in de broodnodige stabiliteit en veiligheid zou kunnen voorzien. Ik las en bezocht veel. Als een spons zoog ik alles op, mijn droom van een moeitelozer leven voedend. 

Toch was een stevige valpartij nodig, met vier gebroken ribben en een flinke hersenschudding tot gevolg, om me over de drempel te krijgen. Eenmaal op het punt van overgave aangekomen, voelde ik ineens de greep van het Veld. Eerst uitnodigend en liefdevol daarna steeds fermer en meer vastberaden. Er was maar één keuze mogelijk: mee!

In 2020, ik was begonnen aan het tweede spoortraject, trok de advertentie van Effortless Coaching mijn aandacht. En liet mij niet meer los. Ik wist het meteen: dit is wat ik wil doen. 

Bij een eerste blik op de website bleef het aha’s regenen. Hier stond luid en duidelijk beschreven wat ik deep down al wist, maar niet voor waar durfde aan te nemen. Niets dan wetenschappelijk onderbouwde bevestiging; ik sprong een gat in de lucht. In no time hakte ik de knoop door – dit is wat ik ga doen! – en verstuurde, tegen meerdere adviezen in, mijn CV. Dit was in 2020. 

Het heeft nog 3 jaar geduurd voordat ik voldoende hersteld was om met de opleiding te kunnen beginnen. Alles met de mooiste reden, op het mooiste moment en met de mooiste mensen.

Moeiteloos leren leven en werken, mijn eigen ruimte als vanzelfsprekend innemen. Dit was in het begin nog niet zo gemakkelijk. Mijn inner saboteur liet behoorlijk van zich horen, zeker na de eerste lesdagen. 

Eenmaal toegekomen aan het onderzoeken van belemmerende overtuigingen begon me te dagen hoe sterk ik wel niet was in het mezelf klein houden. Bij het aanboren van onverwerkte emoties en onbewuste trauma’s begon in mij een grote emotionele en fysieke schoonmaak. 

De complimenten waren niet van de lucht. Iedereen zag me meer en meer gaan stralen. Hoewel het voor mij voelde alsof mijn ziel binnenstebuiten zat, wist ik dat ik op een diepe laag aan een blijvende heel wording was begonnen. De kracht van Effortless Coaching had zich niet beter aan mij kunnen openbaren dan op deze manier.

Het vinden van een baken in mijzelf is een cadeau dat ik heel graag wil delen met de wereld. Ik wil voor anderen een tijdelijk baken zijn, op zoek naar het licht in zichzelf.

***

Willem Stevens

opleiding apr - jun 2021 

"Naarmate de lesdagen vorderden begon ik steeds meer te stralen"

Na het “toevallig” tegenkomen van de Effortless Coach opleiding, ik geloof niet in toeval, was ik gelijk overtuigd van het feit dat dit de juiste opleiding voor mij was. Hier zat ik eigenlijk onbewust op te wachten en het was niet voor niets op mijn pad gekomen. 


Op dag 1 van de opleiding had ik gezonde spanning en mijn alertheid stond aan op alle signalen van mensen, de omgeving enzovoorts. Dit is een combinatie van mijn opgebouwde persoonlijkheid en mijn defensiecarrière, die mij veel heeft gebracht, maar qua gevoel ietwat had afgestompt. Dit werd vrijwel meteen afgebroken door de oprechte aandacht en energie die er heerste in de groep in combinatie met de docenten. Ik mocht groeien op een andere manier dan ik gewend en mee bekend was. 


Naarmate de lesdagen vorderden begon ik steeds meer te stralen, zo voelde ik mij en dat werd ook door medecursisten gezien. De leerstof was heel interessant en werd direct toepasbaar gemaakt door te werken met de medecursisten. De momenten waarbij we de theorie eigen gingen maken in de praktijk waren heel leerzaam en puur. 


De openheid van eenieder en het zonder oordeel spreken is het mooiste wat mij is bijgebleven van de Effortless Coach opleiding. Het werken in 3-tallen, waarbij je als coach, cliënt en observator fungeert, was ook heel bijzonder. Op deze momenten was het alsof er een bubbel om ons heen zat. Tijd bestond niet. Wel oprechte aandacht, verrassende interventies en uitkomsten èn dat allemaal in het hier en nu.


De Effortless Coach Opleiding is uitermate geschikt voor coaches met betrekking tot het uitbreiden van kennis en inzichten, maar vooral voor het meer jezelf worden. Dit is ook wat de Effortless Coach doet in mijn optiek. Het oplossen van allerlei soorten belemmeringen, zodat je weer bij je essentie kunt komen en je leven meer moeiteloos verloopt. 


Voor (zelf)regie, bewustwording en eigenwijsheid

Willem Stevens

IK STA coaching & meer

iksta.nl

willem@iksta.nl

* * *

Petra Kaempff

opleiding jan-mrt 2022

“Mijn gedroomde leven wordt
stap voor stap zichtbaar”

Sinds 2006 ben ik bezig mijn verleden stap voor stap te herbeleven en los te laten. Daarnaast heb ik mijn spirituele gaven ook ontwikkeld en heb ik vanaf 2007 mensen healing, readings en cursussen gegeven. Jarenlang was het al mijn grote wens om met het holistisch werken iets in het bedrijfsleven te gaan doen. Ik wist nog niet hoe of wat, maar wel dat er nog iets miste om dit te gaan neerzetten. 

Ik ben op zoek gegaan naar een opleiding op Internet en kwam Effortless Coaching tegen. Mijn intuïtie vertelde me gelijk dat dit de juiste opleiding was, omdat het gewoon een gevoel van herkenning gaf en heel goed voelde. Januari 2022 ben ik begonnen en het klopte gewoon.

Ik wilde graag de opleiding op locatie doen, omdat ik dacht dat dat beter bij me paste, maar noodgedwongen moesten we door Corona een groot deel van de opleiding online doen. En dat bleek toch heel erg goed te werken. Er was vanaf het begin zo’n verbondenheid en vertrouwen in de groep en we gingen allen moeiteloos de diepte in en  door een enorme transformatie heen. We zaten met elkaar in de flow van groei en alles begon weer te stromen!!! Dit wilde ik zo blijven ervaren.

We hebben moeiteloos leren coachen vanuit verbinding en vertrouwen met de client. We hebben geleerd en zelf mogen ervaren dat alle antwoorden in onszelf zitten. Met de methoden en technieken die we hebben geleerd kun je alle mogelijke belemmeringen en onafgemaakte emoties aanpakken.

Tijdens de opleiding vielen alle kwartjes. Alles wat ik in 16 jaar geleerd had viel op zijn plaats, kreeg context en ik kreeg de inspiratie hoe ik alles wilde gaan neerzetten. Het ervaren van de moeiteloosheid in de opleidingsgroep maakte dat we contact met elkaar wilden blijven houden en een vorm van samenwerking wilden gaan neerzetten in het bedrijfsleven.

We zijn met de Neede Groep begonnen en in 2 maanden hebben we de tools vormgegeven om trainingen te kunnen geven aan teams. De moeiteloosheid blijft en geeft een enorme groei en inspiratie. Het gaat vanzelf. En die moeiteloosheid die we in de groep blijven ervaren  begin ik steeds meer vanuit mezelf te ervaren. Mijn gedroomde leven wordt stap voor stap zichtbaar.

* * *

Marleen Jedema

opleiding sep-dec 2021

“Voor mij was het een feest van ontwikkeling, verdieping en ontdekking”

Op een vacaturesite viel mijn oog op een advertentie van Effortless Coaching. Moeiteloos coachen . . . dat had ik door de jaren heen soms gevoeld in gesprekken met collega’s en met cliënten in mijn voormalige natuurgeneeskundige praktijk.

 Ik wilde in mijn net opgezette coaching-praktijk “Heart-Wise” meer moeiteloosheid bereiken in het coachen, maar hoe ontstaat die moeiteloze synergie, of flow van hart en intuïtie, wijsheid en ervaring, kennis en inzicht die de cliënt uitnodigt en voedt om zichzelf verder te ontdekken en ontwikkelen?

 Ik mistte nog wat kennis om dat doelbewust te creëren,  zocht naar meer (wetenschappelijke) onderbouwing en wat meer interventiemethoden. De naam Effortless Coaching trok op een bijzondere manier mijn aandacht en ik móest gewoon éven kijken…

😊 Met het openen van de website ging er een wereld aan herkenning en inspiratie voor me open. Een coaching-methode die gebouwd is op het meest effectieve coaching model en samengesteld is uit kennis van de  kwantum fysica, de nieuwste ontwikkelingen binnen de neurowetenschappen en biologie, kennis uit spirituele oeroude en universele wetten en inzichten; Ik zag bekende namen als o.a. Wallace Wattles, Candace Pert, Bruce Lipton, Lynne MCTaggart, Chopra, waarvan de onderzoeken en kennis verweven zijn in de Effortlesscoachings aanpak.

 Allemaal inspirerende onderzoekers en kennisgebieden die ik al lange tijd volgde . . .  samengesmeed tot 1 methode? Nieuwsgierig en met een opgewonden gevoel stuurde ik gelijk een mailtje. De volgende dag had ik een gesprek met Gerard Meerstadt en 5 dagen later kon ik met de opleiding beginnen…  er was precies nog één plekje open 😊

Door zelf in deze mooi compacte, intensieve opleiding de interventiemethoden te ondergaan en toe te passen met de medestudenten, ontstaat er een diepgaande bewustzijnsontwikkeling over wat er vanuit het onderbewuste nog ongewenst aan je levens-touwtjes kan trekken, ondanks al het opruim- en bewustwordingswerk dat velen al hebben gedaan als je wordt toegelaten in deze opleiding. Bovendien leer je hóe die ongewenste invloeden blijvend (!) te neutraliseren . . .  Bijzonder waardevol voor jezelf en voor iedereen die je ermee helpen kan!

De zeer vakkundige docenten begeleidden ons in 3 maanden met een hoge kwaliteit van bewustzijn, zorgvuldigheid en plezier door de inspirerende stof en door het proces van “het je eigen maken en moeiteloos toe kunnen passen” heen. 

Voor mij was het een feest van ontwikkeling, verdieping en ontdekking… en erg fijn om 3 maanden in een gelijkgestemde groep samen te studeren en lief en (oud) leed te delen. Hartverwarmend  om mee te maken hoe snel er een vertrouwde, veilige sfeer ontstond en er blijvende intervisiegroepjes zijn ontstaan . . .  en om na de opleiding in een ondersteunende Effortless Coaches community te landen. 

De opleiding gaf me exáct wat ik nodig had om mijn lifecoachings-werk meer structuur, diepgang en interventie-mogelijkheden te geven. En het bracht me stevig bij mijn diepgevoelde  harte-intentie om mensen weer bewust te maken van hun authentieke, pure levenskracht en harte-Zelf.

Ik begrijp nu hoe die moeiteloze synergie, of flow van hart& intuïtie, wijsheid & ervaring, kennis & inzicht ontstaat en bewust kan worden ingezet bij een coaching sessie…wat een fantastische en complete aanpak! 

Marleen Jedema
www.heart-wise.nl
Praktijk voor hartewijs leven
Effortless Coach / Harteleven gids

* * *

Janneke Giliam

opleiding sep-dec 2021 OL

“Ik ervaar nu de moeiteloosheid van het leven”


Voordat ik begon met de opleiding heb ik een tijd lang getwijfeld over welke opleiding voor mij de juiste was. Bij elke opleiding waarvoor ik me wilde gaan inschrijven voelde ik toch steeds weer een twijfel. 

 

Toen ik Effortless Coaching tegenkwam, werden al mijn boxjes aangevinkt. Ik heb in mijn leven erg veel baat gehad bij ‘de kracht van het nu’, van Eckhart Tolle. Zodra ik besefte dat al mijn angsten gebaseerd waren op iets uit het verleden of de toekomst, wist ik het zeker: ik wil nu leven. Toen ik las dat deze vorm van coaching zich in zijn geheel op ‘presence’ focust, ging mijn hart sneller kloppen.

 

Ik wilde heel graag een online-opleiding doen, maar wel in een groep met een mentor. Dit heeft in de Effortless Coach Opleiding heel goed gewerkt. Je bouwt niet alleen meteen een netwerk op, maar je kunt ook met elkaar (blijven) oefenen en sparren. Zo pas je de beginselen en methodes meteen en blijvend toe. 

 

Ik ben zelf tijdens dit programma op persoonlijk vlak ontzettend gegroeid. Ik ben met de gedachten die mij beperkten om alles uit het leven te halen aan de slag gegaan. Ik zie mijn onzekerheid niet meer als iets negatiefs, maar juist als een uitdaging. In het begin dacht ik nog: een coaching opleiding met alles erop en eraan, van theorie leren en toepassen tot het moeiteloos ontmoeten van clienten, is te mooi om waar te zijn. Maar ik ervaar nu de moeiteloosheid van het leven, de connectie met het veld en vooral met de mens, wat ertoe geleid heeft dat ik nu, een maand na de opleiding, al meerdere mensen mag begeleiden.

* * * 

Lida Peters

opleiding jan - mrt 2021

"Daar kwam ik thuis!"

Coachen, begeleiden en ondersteunen in iemands persoonlijke groei is in mijn hele loopbaan en leven een rode draad geweest. 

Elk stapje, hoe klein ook, is waardevol voor mij. Iets wat in mijn genen zit en waar ik als mens blij van word. In mijn zoektocht(je) naar een verdiepende opleiding, kwam Effortless Coaching steeds voorbij. En dat bleek niet voor niets. Daar kwam ik thuis!

In december van 2020 hoorde ik op de valreep van Gerard dat ik kon starten in januari. Ik kon mijn geluk niet op. Ik herinner me die eerste dag nog als de dag van gisteren. We zouden starten met een tweedaagse en wat had ik er zin in. Ik keek zo uit naar een ontmoeting met nieuwe mensen en was benieuwd naar wat het ons zou brengen.

Spannend vond ik het ook. Want ik had me voorgenomen er volledig voor te gaan, te leren wat er te leren valt en open te staan voor wat komt. En dat heb ik geweten.

Vanaf het moment dat de opleiding begint, wordt je in alle facetten van het traject meegenomen. In de vele praktijkoefeningen onderga je niet alleen de rol van coach, maar ook die van cliënt en observator. En dat geeft mooie ervaringen en inzichten op alle fronten van een coachtraject. Dat alles werd mogelijk gemaakt door groep medestudenten en bevlogen docenten waar warmte en veiligheid voelbaar aanwezig zijn.

Wat mij persoonlijk heeft geraakt is dat ik opnieuw heb geleerd te leven in lijn met wie ik werkelijk ben. Door terug te gaan naar de oorspronkelijke staat, ben ik teruggekomen bij mij. Een reis die ik iedereen gun. En ik kan niet wachten om dit door te geven aan mensen die op mijn pad komen.

Kortom: een opleiding met boeiende en interessante theorie, uitdagende en intense interventies die raken in de kern van je zijn. Maar bovenal een opleiding die het gevoel geeft met deze goedgevulde rugzak het verschil te kunnen maken.

Lida Peters

coaching & training

06 – 11 27 25 53

info@lidapeters.nl

www.lidapeters.nl

* * *

Mandy Bogaart

opleiding sep - dec 2020

"Ik heb mijn passie gevonden tijdens deze opleiding"

Zonder verwachtingen en vanuit een hele andere richting (software consultant) in september 2020 gestart met de Effortless coach opleiding. De eerste periode was ik nog wat onzeker, omdat ik helemaal nieuw in het coachvak ben. 

Nu kan ik met zekerheid zeggen dat een coaching achtergrond helemaal niet nodig is. Als het coachen in je zit, dan zit het in je. Opleiding of geen opleiding.

De lesdagen in Soest waren iedere week een feest voor mij. Zoveel nieuwe mensen leren kennen en zoveel nieuwe dingen geleerd. En helemaal in mijn straatje. Alsof alle beetjes kennis die ik al had, samengevoegd werden en daarbij het complete verhaal werd verteld. Inclusief uitgebreide wetenschappelijke onderbouwing. De wereld van Quantum Fysica is een bijzondere wereld. Ik had geen idee hoe dat doorwerkt in de nieuwe biologie en dat er al zoveel kennis was over het onderbewustzijn. Echt magisch.

Er werd ook veel aandacht besteed aan de wereld ná de opleiding. Dit vond ik fijn, want ik ben heel praktisch ingesteld. Effortless coaching biedt een heel mooi volledig pakket om mensen te kunnen helpen weer van het leven te genieten. 

Ik heb mijn passie gevonden tijdens deze opleiding. Ontzettend dankbaar daarvoor!

Mandy Bogaart

Coachingspraktijk Vooruitgang in jezelf

www.vooruitganginjezelf.nl

* * *

Julia Merkelijn

opleiding sep - dec 2020

"ik was op zoek naar een opleiding om mijn droom te realiseren"

Na het zelf maken van een urn voor ons eerste kindje heb ik gevoeld hoe krachtig het is om met het materiaal klei verdriet om te zetten in iets moois, krachtigs.

Ik heb 12 jaar les gegeven in keramiek, een jaaropleiding sjamanisme en rouwwerk, maar wilde nog de praktische kant ervan. Rouw en verlies kwamen er vaak bij kijken en ik wilde zo graag meer, diepere gesprekken kunnen houden met meer inhoudelijke vragen.

Na zelf een coaching traject te doorlopen hebben, was ik op zoek naar een opleiding om mijn droom te realiseren, mensen begeleiden bij een rouwproces door iets te creëren en zo weer kracht te voelen.

Allerlei opleidingen heb ik naast elkaar gelegd, van creatief therapeut tot rouw- en stervensbegeleider, maar de opleiding Effortless Coaching moest het voor mij zijn, omdat je hiermee gewoon mensen goed kunt helpen en het een logische opbouw heeft.

Je luistert niet alleen maar gewoon, maar op een dieper niveau, wat ik noem op 'zielsniveau'. Dat is wat mij erg aansprak, als gevoelspersoon, als zielswerker.

Ik ben dan ook heel blij en dankbaar dat ik deze opleiding gevonden heb en de fijne groep mensen met wie ik het samen heb mogen doen.

Julia Merkelijn
www.novasculptura.nl
novasculptura@outlook.com
06-45614896

* * *

Joyce Kip

opleiding apr - jun 2019

Hier wil ik bij zijn!

Hier wil ik bij zijn!  . . .  voelde ik toen ik het opleidingsprogramma van Effortless Coaching las. Zonder na te denken belde ik het telefoonnummer . . . best bijzonder, want ik reageer eigenlijk nooit zo impulsief. Er ging een enorme aantrekkingskracht uit van de inhoud, het raakte iets wezenlijks in mij. Ik voelde dat ik hier moest zijn. 

De 3 maanden waren bijzonder leerzaam, intens, prachtig en mega interessant. Ik vond hier wat ik elders miste: een holistische benadering waarbij wordt uitgegaan van de kracht van de client en waarbij het leven van de client centraal staat. Het uitgangspunt dat hij/zij alle antwoorden in zich heeft en verantwoordelijkheid mag zijn voor zijn eigen traject raakt me. 

Ik hoef niet te vertellen wat de juiste weg is, ik mag als coach deze ontdekkingsreis begeleiden en meebewegen op het ritme van de client, zo wil ik mensen helpen. 

Ik wil 'het leren' van clienten begeleiden vanuit een gelijkwaardige relatie. Op weg naar de transformatie die daarmee een stevige basis krijgt volgens mij. 

Nieuwsgierigheid en intuïtie spelen een belangrijke rol en dit ga je dan ook flink gebruiken tijdens de opleiding. Als waardevolle aanvulling op de coach-gesprekken oefen je met 3 bijzondere interventies en onderga je deze ook allemaal zelf!

Het allermooiste voor mij is wel dat in deze opleiding begeleid wordt volgens het principe 'Practice what you preach'. Als student volg je hetzelfde traject en word je net zo begeleid als je geleerd wordt te doen met jouw toekomstige clienten. 

Als student en vanuit mijn achtergrond als docent wordt ik hier echt gelukkig van:  je ervaart hoe een traject kan lopen en hoeveel impact dit kan hebben, deze ervaringen neem je mee in je begeleiding. 

Ook is het een fantastische manier om te onderzoeken (met elkaar) hoe je dit straks in wilt gaan vullen in je eigen coaching, het steunt je in het voor je zien van je intenties.

* * *

Iris Bloemen

opleiding jan - mrt 2018

Mijn reis door de wereld van Effortless Coaching

Zo, examenopdracht af en ingeleverd en nu wachten op de afsluitende brief van Gerard..... Ik denk nog eens terug aan de prachtige reis door de wereld van Effortless Coaching die deze opleiding mij heeft geboden.

In januari 2018 startte ik met dit traject in volle overtuiging dat deze opleiding helemaal paste bij mij en bij het punt in mijn ontwikkeling. Na meerdere jaren ervaring als gz-psycholoog binnen de psychiatrie en het speciaal onderwijs was ik er toch echt van overtuigd dat ik een eigen praktijk op wilde gaan zetten om meer te doen van datgene waar ik zo blij van wordt; coachen. Nadrukkelijk 'coachen' en niet 'behandelen', want ik wilde af van het werken met diagnoses, klachten, behandelprotocollen, etc. Ik wil graag werken met iemands eigen ontwikkelvraag, iemands wens om ergens naar toe te groeien..... Werken vanuit kracht.

De opleiding bleek al snel inderdaad de juiste weg voor mij. Het wereldbeeld dat als uitgangspunt wordt genomen, onderbouwd vanuit de kwantumfysica en uitgaand van het idee dat alles met elkaar verbonden is en de intentie heeft tot meer leven voor iedereen, inspireerde mij enorm. Een prachtige basis werd vervolgens gelegd voor het coachen door het model van co-active coaching. Voor mij precies voldoende kader om goed mee aan de slag te kunnen.

Daarna de middelen om ook daadwerkelijk met de ontwikkelvraag van je cliënt aan de slag te gaan. Hoe fantastisch was het om alles zelf te kunnen ervaren in de rol van cliënt, maar ook vele mooie processen te mogen zien en begeleiden bij mijn medecursisten. Dit proces zorgt ervoor dat er snel een hechte groep ontstaat die voelt als een soort tweede familie. Wat een energie als we met elkaar zijn!

Nu, aan het eind van deze mooie reis, ben ik dankbaar voor dit alles. Ik ben helemaal klaar om het cadeau dat mij gegeven is tijdens deze opleiding door te gaan geven aan de cliënten die op mijn coaching-pad komen. Met volle overtuiging ga ik aan de slag om mensen de weg naar 'volle bloei' te laten vinden in mijn eigen praktijk; Bloom coaching.

En mocht het even niet zo moeiteloos verlopen? Dan weet ik de weg naar mijn "Effortless Coaching familie" te vinden!

Iris Bloemen
Bloom Coaching en Training
Brengt mensen tot bloei
www.bloom-coaching.nu

* * *

Inge Ettema

opleiding jan - mrt 2017

Ontzettend positief verbaasd

Ik ben ontzettend positief verbaasd over wat jullie in zo'n korte tijd, 3 maanden tijd, neer zetten en wat voor goede ontwikkelingen hier allemaal uit voort komen.

Dat merk ik bij mezelf en merk en zie ik ook bij de anderen. De sfeer die jullie samen creëren waarin je je open kan stellen, kan gaan leren, waarin je gaat kijken, anders gaat kijken en ervaren, maakt dat er een groep ontstaat met mooie contacten en hierdoor versterking en stroomversnelling van groei- en leerprocessen.

Een nieuwe beweging ontstaat en heeft inderdaad betrekking op je gehele leven. Ik ervaar het als dat mijn persoonlijke ontwikkeling, als ook dit professioneel door kunnen geven, gelijk op zijn gegaan in deze drie maanden en in beide in deze opleiding evenveel geïnvesteerd wordt.

Gesproken over Balans, Proces en Vervulling; op alle gebieden heeft deze opleiding een positieve invloed gehad en dit heeft mij zo veel meer 'leven' gegeven. Wat betreft proces is er in de opleiding veel aandacht voor het proces en hebben de interventiemethoden mij ook gebracht dat ik benieuwd ben naar mijn eigen proces; naar alle kanten en naar alle onderliggende emoties en ervaringen.

Hoe mooi om het allemaal te leren kennen, hier naar toe te kunnen gaan en iets in te kunnen helen. Zelf een interventiemethode ondergaan, en net zo als een sessie begeleiden, voelt alsof je klaar zit voor een nieuwe aflevering van een spannende serie en je niet kan wachten op de nieuwe ontwikkelingen. Ik ben ook regelmatig verrast en er is een wereld voor mij open gegaan.

Voor mijn gevoel past de opleiding met alle elementen precies in elkaar en volgt alles elkaar inhoudelijk logisch op. Het voelt alsof het een traject is met ontwikkelingen waar je ook jaren over zou kunnen doen, maar door hoe het nu aangeboden is dezelfde groei bereikt wordt in een paar maanden tijd. Natuurlijk is het een begin waar ieder zelf verder vorm aan gaat geven en kan gaan verinnerlijken op alle levensgebieden, maar het is compleet en het is rond!

* * *

Annemarieke van Casand-Burger
opleiding mrt-jun 2023 OL

"Wat kijk ik terug op een geweldige ontdekkingsreis met bijzondere expeditieleden!"

Inmiddels ben ik ruim 22 jaar werkzaam in het HR vakgebied en voer ik regelmatig coachgesprekken. Een coachopleiding heb ik nooit willen volgen: ik deed alles op intuïtie en wilde dat ook graag zo houden. Ik was bang om methodieken aangeleerd te krijgen waardoor ik minder gericht zou zijn op de connectie met de cliënt. 

Totdat… ik in gesprek raakte met een trainer/effortless coach die een traject begeleidde op mijn werk. Hij vertelde over wat effortless coaching voor hem betekend had en dat deze opleiding juist volledig uitgaat van je eigen intuïtie! Ik was nog niet overtuigd:  was het niet te zweverig voor mij als nuchtere, zakelijke vrouw? Zou het niet botsen met mijn religieuze overtuigingen? Toch werd mijn aandacht steeds weer naar de website getrokken. 

Uiteindelijk besloot ik om nu eens voor mezelf mijn intuïtie te volgen en me in te schrijven. Omdat ik voor mijn werk al veel reis viel de keus op de online variant. Dit bleek een goede keus: het heeft me verrast dat je ook online zo snel zo’n diepe verbondenheid in een groep met onbekenden kunt bereiken!

En wat heeft het me veel gebracht? Naast heel mooie gesprekken thuis ook de diepe wens om als Effortless Coach mijn opgedane kennis over trauma’s en emoties in te zetten om mensen verder te helpen met wat ze op dat gebied tegenkomen op hun levenspad!

***

Sander Daniëls

opleiding jan - mrt 2021

"Dit is dus waar ik al jaren naar op zoek was, geweldig"

Ik zag de opleiding voorbij komen en werd letterlijk in de tekst gezogen. Tijdens het lezen liepen de tranen over mijn wangen van herkenning. Dit is wat ik wil en ga doen.

Op de heenreis voor de eerste dag nam ik mezelf voor me gelijk kwetsbaar op te stellen omdat ik voelde dat ik daar doorheen mocht. Na mijn open introductie kreeg ik gelijk complimenten van verschillende kanten en ik voelde me letterlijk thuis. Wat voelt het fijn om met een groep gelijkgestemden te zijn waar je echt jezelf kunt zijn, compleet nieuw voor mij. Mijn thema van “rups naar vlinder” was geboren.

Tijdens de 2e dag al werd me duidelijk dat coaching mijn roeping is. Ook al was het officieel de eerste keer dat ik iemand coachte, het voelde alsof ik dit al jaren deed. Ik ging er letterlijk van stralen en mijn energieniveau vloog omhoog. Dit is dus waar ik al jaren naar op zoek was, geweldig.

Voor mij kwam in de opleiding alles samen, vele boeken die ik de laatste jaren had gelezen vielen als puzzelstukjes in elkaar.

De verschillende holistische interventie tools die voorbij kwamen leerden we kennen van 2 kanten. Als coach en als cliënt. Wat is dit waardevol. Je kunt zo diep gaan als dat je zelf bent geweest, werd hiermee bevestigd. Wat hebben we allen een groei doorgemaakt en wat was het een hechte groep. Je deelt zoveel met elkaar dat je zo’n connectie opbouwt die je je niet kunt voorstellen. 

Ik mis de opleidingsdagen en de groep, maar weet ook dat het langzamerhand tijd is voor deze vlinder om zijn vleugels uit te slaan.

Ik zou zeggen, als je intuïtie aanslaat op deze opleiding schroom niet de stap te zetten. 

Sander Daniels

Coaching & Training

06-53200026

sander.daniels@hotmail.com

www.sanderdaniels.nl

* * *

Floor Temme

opleiding sep - dec 2020

"Er is vanaf dag 1 meteen een wereld voor me open gegaan"

Als we starten aan de opleiding heb ik net een Mind Body Spirit week achter de rug, waarbij mijn darmen en hersens door een bepaald dieet “gereset” zijn. Ik heb me nog nooit zo vol verwachting, ontspannen en blij gevoeld en dit is een heerlijk uitgangspunt om te starten. 

Er is vanaf dag 1 meteen een wereld voor me open gegaan. En dat bedoel ik bijna letterlijk. Een wereld achter de gewone wereld, gemaakt van “vloeibaar goud”. Deze wereld kende ik al wel, maar had er nooit een naam aan gegeven. En me nooit echt gerealiseerd dat we hier allemaal onderdeel van uit maken. Dat alles hier - in zekere zin - in bestaat. 

Woorden schieten tekort om het echt te beschrijven en de opleiding heeft me toch een soort taal voor gegeven én tools om er verbinding mee te maken. 

Tijdens de weken die volgen, stappen we als groep - in wisselende samenstellingen -steeds weer in die gouden wereld, daar waar tijd en plaats niet bestaan. En het mooie is dat de diepe pijn en emoties die gevoeld worden er daardoor kunnen en mogen zijn en ook oplossen. 

Door dit te ondervinden en door de anderen hierin te coachen heb ik zoveel over mezelf en over het begeleiden van anderen geleerd. Het was heus niet altijd comfortabel, soms enorm spannend, of zelfs eng. Maar iedere keer weer vanuit aandacht en liefde voor het hier en nu, elkaar, en onszelf. Voor wat er is. 

Ik voel het als mijn opdracht om mensen die zich afgescheiden voelen van zichzelf en hun omgeving, in contact te brengen met die “gouden wereld”, die wezenlijkheid. Ze weer te laten voelen wie ze ZIJN en wat ze te doen hebben op de aarde. Ik daag ze uit om in actie te komen en hun leven ook echt te gaan leven. Zo creëren ze voor zichzelf het leven dat ze willen leiden, hoe mooi is dat ️? 

En daar word ik dan weer heel erg blij van . . . Inmiddels ben ik daarom gestart met mijn coachingspraktijk aan huis, Lumina Coaching, waar ik met mensen dit diepe contact mag meemaken en ze op die manier begeleid naar een lichter en zachter leven. 

Floor Temme

Lumina Coaching

Voor een lichter en zachter leven

luminacoaching.nl

* * *

Marinette Kuijpers

opleiding sep - dec 2018

Elke week keek ik er weer naar uit!

Eindelijk werd het dan 12 september 2018, de eerste dag van de Effortless Coach Opleiding.

Ik heb de opleiding met zeer veel plezier en enthousiasme gevolgd. Elke week keek ik weer uit naar onze lesdag in het altijd zonnige Soest. 

Zowel de theorie als de praktijk vond ik iedere keer enorm inspirerend. En het was voor mij een zodanig prettige en veilige omgeving, dat ik steeds meer de behoefte voelde om zo’n veilige omgeving ook te creëren buiten de muren van de opleiding. 

Wat zou het toch mooi zijn als de vijandige buitenwereld, want zo voelde die voor mij, waarin de meeste mensen rondlopen met een masker en in verdedigingsstaat, zou veranderen in een wereld waarin iedereen in staat van groei verkeert en hierdoor echt in verbinding staat met zichzelf en met anderen. 

Voor mij was de ongebonden intentie (1 van de beginselen van groei) een eye-opener. Het geeft mij elke keer weer veel kracht en de ontspanning om de controle meer los te laten en niet altijd de uitkomst van te voren te willen (en moeten) weten. Want dit was een vorm van veiligheid en zekerheid creëren voor mezelf, die veel moeite kostte en ook ellende opleverde als het anders liep. Wat een vrijheid!

Naarmate de cursus vorderde en de oefeningen geleidelijk diepgaander werden, werd ik steeds enthousiaster over de nieuwe menswetenschappen, waarvan de basis is, dat alle informatie en herinneringen niet alleen in je hersenen liggen opgeslagen maar ook in je lichaam. En dat het mogelijk is om deze informatie op te roepen en blijvend te transformeren. Hierdoor ben ik dichter bij mezelf gekomen, waardoor ik beter kan voelen wat voor mij belangrijk is, in plaats van de ander op de eerste plaats te zetten en hier ook naar te handelen.

De daadwerkelijke connectie en resonantie die ik altijd voelde op de cursusdagen, zowel bij de oefeningen, maar zeker ook tijdens de pauzes en de heerlijke lunches :), wil ik dolgraag ook anderen laten ervaren. Middels mijn unieke bijdrage wil ik er zijn voor anderen in hun proces om van verdedigingsstaat naar groeistaat te transformeren, zodat ook zij persoonlijke groei en vervulling kunnen bereiken.

De opleiding heeft mij hiervoor een complete toolset gegeven. Het werkboek, het huiswerk en de informatie online sluiten perfect op elkaar aan. Het begrip 'bodymind coherentie' in relatie tot de co-active coaching skills geeft voor mij precies de essentie weer waar het om gaat in coaching.

En ik weet nu zeker dat coaching veel meer is dan een beroep, het is een roeping!

Dankwoord

Graag wil ik iedereen bedanken voor 12 zeer veilige weken waarin ik 28 fantastisch mooie mensen heb leren kennen en waarin we samen veel geleerd hebben, samen gelachen hebben en ook gehuild en vele intense momenten hebben (her)beleefd. Ik wil alle collega-coaches bedanken. 

En ik wil de begeleiders Helma, Katharina en Jacqueline voor hun waardevolle lessen, présence en aanmoediging. Ik wil Lian bedanken voor haar aanwezigheid en administratieve ondersteuning. En tot slot wil ik Gerard bedanken voor zijn enorm inspirerende manier van lesgeven en voor de humor die hij meebrengt. Ik heb hier vaak heerlijk om kunnen lachen.

* * *

Ageeth Ettema 

opleiding jan - mrt 2018

Moeiteloos leven en werken?

Dat klinkt te mooi om waar te zijn dacht ik toen ik de website van Effortless Coaching bekeek. Toch bleef het rondzingen in mijn hoofd en besloot ik het te onderzoeken en de opleiding te gaan volgen.

Een aantal jaar geleden had ik de boeken van Eckhart Tolle gelezen (The Power of Now, A New Earth). Die boeken sloegen voor mij de spijker op zijn kop. Volgens Eckhart Tolle identificeren we ons vaak volledig met 'de stem in ons hoofd'. Die stem is vaak zorgelijk en weerhoudt ons ervan in het nu te leven. De stem wordt vaak getriggerd door oude, onverwerkte pijn. Als alleenstaande, werkende moeder had ik genoeg ervaring met die zorgelijke stem die me voor van alles en nog wat waarschuwde en er vaak voor zorgde dat ik vergat te genieten.

Tijdens de opleiding Effortless Coaching maakte ik kennis met allerlei boeiende inzichten die naadloos aansloten bij die van Tolle. De prachtige Beginselen van Groei geven een basis om moeiteloos en met liefde voor alles om je heen te leven. Om dit te bereiken kan een coach enorm behulpzaam zijn; door met de cliënt een verbinding aan te gaan, waarbij je door op diep, intuïtief niveau te luisteren samen een heel eind verder kunt komen.

Maar Effortless Coaching gaat nog een stap verder door te erkennen dat we onszelf onbewust telkens saboteren bij het toepassen en volhouden van de Beginselen van Groei. We leerden met behulp van de theorieën van Bruce Lipton en Candice Pert hoe dit verklaard kan worden: Ons gedrag wordt voor een groot deel bepaald door onderbewuste processen. Hierbij zijn niet alleen onze hersenen betrokken, maar ons hele lichaam (onze bodymind). Onze vroegere ervaringen en emoties liggen in al onze cellen opgeslagen en conditioneren ons gedrag. Hierdoor is het zo moeilijk om overtuigingen te veranderen en een leven te leiden waar je echt gelukkig van wordt.

De interventie-methoden die we bij de opleiding aangereikt kregen, nemen de bodymind als uitgangspunt en maken verwerking op onderbewust niveau mogelijk. Hierdoor worden de gevolgen van nare (zelfs traumatische) ervaringen en emoties opgelost. En dan ontstaat inderdaad moeiteloosheid. Het onderbewuste werkt plotseling mee!

We hebben als groep een intensief proces doorlopen waarbij we alle interventies niet alleen hebben toegepast, maar ook zelf hebben ervaren als cliënt. Geweldig om te zien wat dit bij mijn medestudenten teweegbracht. Opluchting, blijdschap, inzicht, maar ook verbazing hoe dit mogelijk was. Bij mij hebben de interventies geresulteerd in een subtiele, maar opmerkelijke toename van rust, energie en zelfvertrouwen. Het mooie is dat dit nu - twee en een halve maand na het beëindigen van de opleiding - nog steeds groeit  …  moeiteloos.

Het is mijn wens om al dit moois als Effortless Coach nu ook door te gaan geven aan anderen.

* * *

Christoph Maria Ravesloot 

opleiding sep - dec 2017

Totaal verrast

Met nieuwsgierigheid heb ik deelgenomen aan de Effortless Coach Opleiding. Ik had mij voorbereid door boeken te lezen, door filmpjes te bekijken en door kennis te nemen van hartcoherentie, neuropsychologie, veldbiologie en kwamtum physica.

Hoewel ik dacht goed voorbereid te zijn, werd ik totaal verrast door de impact van het geleerde nadat ik er in de praktijk mee geoefend had. Dit is echt revolutionair en voelt als een nieuwe versie van mijzelf. Het leven is inderdaad moeitelozer geworden. Door meer in het hier en nu te zijn en te blijven, is mijn leven juist makkelijker te plannen, is mijn afstemming met collega’s en klanten eenduidiger en kan ik meer dan 100 % op mijn intuïtie en gevoel werken.

Hier kan ik niet alleen zelf mijn eigen leven mee vervolmaken, maar ook anderen mee helpen. Onmetelijke dankbaarheid vervult mij, omdat moeiteloos leven voor mij maar heel klein is. Misschien is het daarom wel zo moeilijk te vinden, tussen alle chaos van oude gewoontes en oude patronen. Dank jullie wel voor de ondersteuning, trainers en collega’s.

* * *

André Fokker 

opleiding apr - jun 2017

Van bang naar bewogen

Dat is in het kort wat de Effortless Coach Opleiding met mij gedaan heeft.

Na een druk leven kwam ik in 2014 zonder werk te zitten. Door het volgen van verschillende cursussen stoomde ik mij klaar voor ons eigen mediation en coach bedrijf, wat ik samen met mijn vrouw in september vorig jaar begon.

Verstandelijk had ik genoeg kennis, maar ik voelde mij erg onzeker en zelfs bang om echt te gaan coachen. Er kwam dan ook weinig klandizie. En de datum dat ik echt zonder inkomen zou komen te zitten naderde met rasse schreden . . .

In november zag ik een advertentie voor de Effortless Coach Opleiding. Ik voelde het direct: Dàt heb ik nodig! Zo wil ik leven! Maar . . . het zal wel niet voor mij werken.

Ik kon pas in april starten. En toen begon het . . . Mijn zorgen over inkomen leken steeds minder te worden, ik keek uit naar elke opleidingsdag en alles leek wel voor mij persoonlijk ontwikkeld! Ondanks al mijn kennis heb ik tijdens deze opleiding geleerd om vanuit de overvloed aan energie vertrouwen te hebben, te leven in het nu en gebeurtenissen van vroeger daadwerkelijk tot het verleden te laten behoren.

Het lijkt onwerkelijk, maar mijn onzekerheid is omgeslagen in enthousiasme! Ik wil zoveel mogelijk mensen laten weten hoe fijn het is om weer te kunnen léven. Ik maak me geen zorgen voor het leven, maar zorg nu voor het leven. En ik mag anderen helpen om ook hun leven weer op de rails te krijgen.

Wat deze opleiding voor mij gedaan heeft, kan ik nauwelijks bevatten, laat staan beschrijven! Het is alsof je ineens het licht ziet terwijl je jarenlang in het duister hebt geleefd. Dat is wennen! Maar het geeft heel veel kleur aan het leven!

* * *

Willeke Colenbrander 

opleiding apr - jun 2016

A new way of life

Dit is waar ik naar op zoek was! Het omvat voor mij 'a new way of life', waaruit geen weg terug is als je er eenmaal van hebt geproefd en gegeten. Ik hou van pionieren, zo voelt het nu ook met de wetenschap dat het klopt.

Als de hele wereld op deze manier zou leven zijn we klaar voor een prachtig, vervuld, liefdevol en krachtig leven vol plezier, aandacht en een plek voor iedereen. Het is zo nodig om deze opleiding op de wereld te zetten. Het is voor mij het antwoord op de uitdagingen waar we als mensheid voor staan.

Ik ben echt thuis gekomen in mezelf, voel me een vrij mens en geniet met volle teugen van het leven. Nu ben ik altijd dol geweest op persoonlijke ontwikkeling en deze opleiding gaf er alle ruimte en tools voor. Ik heb ervan genoten!

* * *

Thecla Brakel

opleiding apr - jun 2017

Van geleefd worden naar Moeiteloos leven

Voordat ik aan de Effortless Coach Opleiding begon was mijn leven best druk, zeg maar ik werd geleefd. Ik hoopte ooit een echt leuke vaste baan te vinden zodat mijn werk energie op zou leveren en ik me erkend zou voelen in mijn werk. Mijn gezondheid was niet geweldig, ik voelde me net iets te dik, ik voelde vaak net geen echte klik met anderen en voelde me vaak een wat vreemde eend in de bijt. Ik kwam steeds net niet toe aan dat wat ik graag wilde en was soms wat zwaarmoedig, vermoeid en prikkelbaar.

Terwijl ik als wetenschapper behoorlijk sceptisch ben in dingen en meestal de enige blijk te zijn waar de dingen niet voor werken was dit bij Effortless Coaching anders. Tijdens de opleiding is er wonderbaarlijk genoeg dit keer een enorme kentering gekomen in eigenlijk alles. Ik raakte minder gestresst tegen het einde van de opleiding. Ik ben in een soort rijkdomsbewustzijn beland (in groeimodus) waardoor ik meer kan genieten van de dingen die er zijn en me verwonder hoe alles mooi op mijn pad komt.

Ik ben minder ontdaan als het eens tegen zit. Maar vooral meer blij met mezelf en wie ik ben. Ik weet nu contact te houden met wat een goede weg voor mij is om te gaan. Ook knopen doorhakken daar waar het alleen energie kostte, lukt nu moeiteloos. De opleiding kwam net op tijd want het heeft mijn relatie, waar ik altijd heel blij mee was, gered. Mijn depressieve gevoelens zijn foets, met mijn gezondheid gaat het beter, want ik ben na 22 jaar eindelijk van mijn chronische voorhoofdsholteontsteking verlost. Zo zie je maar lichaam en geest zijn één.

Mijn angst voor autoriteiten is verdwenen. Ook kan ik beter ‘nee’ zeggen tegen dingen. Niet eerder heb ik me in werk zo zeker gevoeld als nu als Effortless Coach. Als ik aan het coachen ben en aan de bron aanknoop (level 3 coaching met gebruikmaking van intuïtie) kom ik in flow en word onvermoeibaar. Na mijn werk ben ik voldaan en uitgerust.

O ja en die intuïtie die gebruik ik nu ook voor mezelf in het dagelijks leven, waardoor ellende bespaard blijft en geluk juist plaatsvindt. In de drie maanden dat ik de opleiding deed is mijn leven van overleven en geleefd worden, opgeschoven naar moeiteloos leven. Ik leid nu een sprankelend leven!

* * *