Opleiding

Opleiding tot Effortless Coach

Effortless coaches zijn zelfstandige coaches die hun ervaringen en expertise delen. Ze passen de beste moderne methoden toe, zijn zeer effectief en weten rechtstreeks de juiste klanten aan te trekken. Ze zien de grote behoefte aan coaching om hen heen. Samen staan ze sterk in de markt. Zowel hun zakelijke als hun inhoudelijke werkwijze wordt gekenmerkt door de moeiteloosheid die bij een natuurlijke flow hoort.

Het Effortless Coaching Expertisecentrum biedt aan ondernemende mensen met de juiste achtergrond en instelling voor dit vak de gelegenheid om in drie maanden tijd als Effortless Coach van start te gaan.

Na een compacte professionele opleiding in 'Effortless Coaching', de meest krachtige en volledige moderne coaching aanpak, bent u toegerust om gecertificeerd zowel zakelijke klanten als particulieren te coachen. 

Jouw achtergrond

Dan is Effortless coaching de manier om dat waar te maken en voor je eigen inkomen te zorgen, los van een werkgever.

Holistische werkwijze

Open en vrije samenwerking

Functie-eisen

HBO+/Academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur werkervaring in mensgerichte functies als trainer, coach, counselor, mediator, psycholoog, hrm adviseur, manager of leidinggevende.

Je bezit een ondernemersgeest en bovenal de wil om mensen te helpen bij hun persoonlijke groei. En je verlangt ernaar om actief bezig te zijn en een (full time of part time) volgeboekte coaching praktijk te hebben.

Kosten Opleiding

De kosten voor de opleiding bedragen € 3995. Dit is je enige investering voor het totale, onbeperkt doorlopende Effortless Coaching traject. 

Permanente educatie en blijvende ondersteuning door het Effortless Coaching expertisecentrum zijn kosteloos en je doet geen afdracht over je verdiensten als coach en betaalt geen contributies of lidmaatschapskosten. 

Ook zijn er geen verplichtingen en blijft je certificering geldig voor onbeperkte duur. Effortless coaches zijn professionals die samenwerken in totale vrijheid en liefde voor hun vak en de mensen die ze helpen.

On Site en On Line versies

Onze primaire opleiding is de 'On Site' versie, live in Soest, met een groep deelnemers  die intensief met elkaar samenwerken en onder begeleiding diepgaande oefeningen doen en daarmee levensveranderende ervaringen meemaken. Coaching is bij uitstek in direct contact staan met je client en samen door de bewegingen heen gaan.

Door de veranderingen in de samenleving vindt coaching steeds meer on line plaats en blijken daarin goede resultaten te kunnen worden behaald. Daarom is het van belang om coaches ook steeds meer vertrouwd te maken met het werken online. In dat kader bieden we voor degenen voor wie dit past vanaf januari 2025 ook een 'On Line' versie van de opleiding. 

De inhoud is gelijk aan de live versie en leidt tot hetzelfde certificaat, en door het online werken en oefenen met elkaar wordt online werken als extra bonus een vanzelfsprekendheid.

De oefeningen vinden in de 'On Line' versie niet onder directe begeleiding plaats, maar worden, ingebed in beschermende procedures, online met elkaar uitgevoerd en op basis van uitgebreide terugkoppeling en evaluatie worden  leerpunten uit de oefensituaties met alle deelnemers doorgewerkt en daarna eventueel opnieuw geoefend. 

Het accent van Effortless Coaching ligt op het 'zijn' van de coach, op basis van door hem of haar nieuw verkregen inzicht. Deze kernbegrippen lenen zich goed voor een online behandeling. 

De kosten voor beide programma's zijn gelijk, ons algemeen advies is om te kiezen voor de live 'On Site' versie zo lang daar plaats is, tenzij extra overwegingen tot een keuze voor 'On Line' leiden.

Leeruitkomsten

Deelnemers die voldoen aan de toelatingseisen kunnen verwachten tijdens de opleiding te leren wat de essentie is van het coachvak, deze essentie te kunnen toepassen met eigen cliënten, daarnaast de gereedschappen en vaardigheden te bezitten en te kunnen inzetten om cliënten succesvol te begeleiden in hun persoonlijke transformatieproces. Tegelijkertijd leert de deelnemer om op een niet commerciële manier doorlopend nieuwe cliënten aan te trekken voor de eigen coachpraktijk op de unieke moeiteloze manier die onderdeel is van de Effortless Coaching aanpak. Als de deelnemer meer tijd nodig heeft om zich deze concrete doelen eigen te maken wordt deze verder ondersteund in verkrijgen van de missende factoren om alsnog alle leeruitkomsten te realiseren. Ook is er een extra jaarprogramma beschikbaar voor wie dat wenst, om de deelnemer een jaar lang te begeleiden naar het voeren van een succesvolle coachpraktijk.

Ervaringen van deelnemers

Locatie

Stayokay Soest

Klik op de foto voor een  kennismaking.

ROOSTER 2025 op locatie in Soest

Effortless Coach Opleiding ECO2504 (apr - jul 2025)

11 woensdagen, 3 donderdagen en 1 vrijdag

Effortless Coach Opleiding ECO2509 (sep - dec 2025)

12 woensdagen, 2 donderdagen en 1 vrijdag

ROOSTER 2025 Online via Zoom

Effortless Coach Opleiding ECO2501OL (jan - mrt 2025)

1 donderdag, 12 vrijdagen en 2 zaterdagen

ECO2501OL, is open voor boeking

Deelname criteria

HBO+/Academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur werkervaring in mensgerichte functies als trainer, coach, counselor, mediator, psycholoog, hrm adviseur, manager of leidinggevende.

Je bezit een ondernemersgeest en bovenal de wil om mensen te helpen bij hun persoonlijke groei. En je verlangt ernaar om actief bezig te zijn en een (full time of part time) volgeboekte coaching praktijk te hebben.

Doorlooptijd en studiebelasting 

De opleiding kent een unieke studie- en leerformule, in groepen van 12 tot 18 deelnemers werken we gedurende 3 maanden, een totaal van 15 (+2) cursusdagen in steeds wisselende subgroepjes met elkaar samen. Daarnaast besteed je gemiddeld één dagdeel per week aan studie, leesmateriaal en oefeningen. 

Examinering

De opleiding wordt afgerond met een examen dat onderzoekt of de student inzicht heeft verkregen in de materie, de geleerde dingen kan toepassen en klaar is voor het vervolg als coach. Bij positief resultaat volgt een certificering en registratie als Effortless Coach.  Als er nog onvoldoende resultaat is behaald ontvangt de student een certificaat van deelname en kan de stageperiode worden benut om de materie verder te verdiepen en het examen opnieuw te doen. Dit is altijd maatwerk in overleg.

Stageperiode

Na afloop van de gezamenlijke opleiding begint de optionele stageperiode. Studenten krijgen een praktijkopdracht mee om in die periode uit te voeren. Het is niet mogelijk om stage te lopen bij een coach met een client, vanwege de vertrouwelijke relatie. De stage vindt plaats tussen de studenten onderling als periode om verdieping en verdere ervaring op te doen in de praktijk. Gedurende het eerste half jaar kunnen studenten de resultaten van hun sessies en proefsessies ter beoordeling aan het expertisecentrum aanbieden en krijgen feedback op hun resultaten. 

Aanmelding

Laat je gegevens achter via de balk 'Aanmelden Gesprek' bovenin deze kolom. We zullen dan contact met je opnemen voor een oriënterend gesprek. Als het van beide zijden goed voelt word je  uitgenodigd tot deelname.

Of stuur een email naar info@effortlesscoaching.nl met je contactgegevens en een korte motivatie of een vraag.

Begeleiders

Opleiding Info Brochure

Doel, toelating, locatie, dagen, kosten, modules, literatuurlijst, studiebelasting etc.

Effortless Coach Opleiding Info.pdf